Sunday, January 17

how time flies...

pejam celik pejam celik... dah masuk tahun 2016.. kalau dulu2 time sekolah dok nanyi lagu wawasan 2020 rasa mcm lambat je nak sampai.. tapi hari ni.. insya-Allah lagi 4 tahun.. sampai la kita ke tahun 2020.. dan sempena masuk tahun 2016 nie jugak,.. aku ade satu azam je.. renew azam tahun-tahun lepas yang x tercapai2 lagi.. hehe..


bila masuk tahun baru jugak.. satu benda yang buat aku susah hati is.. umur tambah lagi 1 tahun... huhu.. ye.. umur mmg tambah setiap tahun pon.. tapi mostly kawan2 aku makin bertambah umur.. makin bertambah plak rezeki anak.. aku?? huhu... pak nyer pon bayang2 x nampak lagi... mmg orang dok kata aku nampak x risau.. tapi jauh di dasar hati.. cewah... akak risau okey.. bukan ape.. sian kat mama abah la.. bila orang lain dok canang konon anak depa laku sangat... sian kan.. kat my mummy n daddy..

pastu ade la orang dok share2 msg kat group2 suh carikan jodoh tuk anak menakan la.. sape la.. tp kebanyakannya nye kriteria die nak yang umur 20-an... huhu..  sentap mak okey... ye dik.. mak dah 30++ okey... huhu.. x pe la.. kalau ade.. ade la tu nanti... maybe die x pakai waze kot.. tu yang payah jumpa tu.. haha.. k bai..


Monday, January 11

langit cinta..

ku bermohon.. bawah langit-Mu..
itu saja.. daya termampu..
kerna cinta.. sekuat manapun..
takkan melepasi.. cinta-mu yg suci..

dalam hidup nie semua orang nak dicintai dan mencintai.. cinta juga yang menambah warna-warna dalam kehidupan.. tapi x semua cinta berakhir dengan kebahagiaan... kerna cinta kadang kala mengundang penderitaan.. namun hanya ada satu saja cinta yang paling agung... cinta kepada Allah...

hati ini.. pedih menanti..
mengharapkan.. kasih kembali..
semua cinta.. yang telah ku beri..
hanya kepadanya.. tak mungkin berganti..

betul kata orang... jangan memberi cinta sepenuh hati... simpan sedikit untuk diri sendiri.. kerana jika mendung berarak tiba.. kita masih punya kekuatan tuk berdiri kembali.. cinta mmg sukar tuk ditukar ganti.. sungguhpun ia kembali.. pasti masih terkesan di hati..

memang dia yang ku cinta..
sungguh tak pernah ku sangka..
hadir membelai jiwa dengan ikhlas..
tulus hatinya..

cinta kadang tiba tanpa kita sedar... cinta juga mungkin dari hati insan yang tak pernah kita jangka.. adalah lebih mudah menerima cinta dari insan yang menyintai kita... daripada menunggu cinta dari insan yang kita cintai... kerna lebih mudah memujuk hati sendiri berbanding hati insan lain..

pulangkan dia padaku..
tak tertanggung merindu..
biarkan kami hidup..
di bawah langit cinta-Mu..

kalau sudah ditakdirkan dia bukan untuk kita.. x usah dirayu.. x usah ditunggu.. kerna melepaskan bukan bererti berakhir sudah keceriaan hidup.. mungkin dengan melepaskan adalah jalan yang terbaik untuk kedua-dua pihak... kadang kala seseorang ditakdirkan hanya singgah sebentar dalam hati kita.. dan bukan untuk selamanya.. dari situ kita perlu belajar erti ke redhaan..

jika bukan dia.. cintaku ini..
ambillah kembali.. dari hati..

aku tak pernah kuat seperti mana yang digambarkan.. sebab itulah bagi aku... jika dia bukan takdirku.. Kau ambillah rasa itu.. Kau hilangkan lah dia dari hati ku.. dan aku mohon.. dia takkan muncul lagi dalam kamus hidupku... walau pun di dalam mimpi..


Thursday, January 7

kenangan di batu kurau..

Tarikh : 1 Januari 2016
Tempat : Batu Kurau, Perak

masih terasa kesegaran air sungai kat area rumah meha hari tu... tgk gambaq.. jernih kan.. sejuk gile2 air die... siap ade anak ikan dok berenang2 lagi.. actually x plan pon nak p mandi sungai nie.. tapi memandangkan kawan2 meha yang super ramah ni beriya dok mengajak.. jadi aku ngan zai pon macam berat hati pulak nak menolak pelawaan diorang... mmg x mengecewakan sungguh..

dekat pukul 3 petang dok tunggu diorang x sampai2.. ingat nak main di gigi2 air je... on the way ke sungai tu singgah beli pisang goreng n rojak sebagai bekalan... sekali sampai kat tempat kejadian.. serius xde orang... bagus2... dengaq pulak bunyi air sungai yang mendamaikan tu.. lagi la tergedik2 x sabaq... sampai jek.. eh ade sekumpulan jejake pulak.. cewah...

" korang nak duduk sini ke.. kalau nak.. kitorang boleh pindah ke atas tu.."

wah sopan gitew jejaka2 nie.. plus seksi.. hehe.. maybe diorang pon x jangka agak nye ade orang nak datang... sbb macam tempat rahsia.. n rupa2 nye.. jejaka2 nie kawan daus... boleh x.. haha keciknya dunia kan.. mmg best gila bermandi manda yang lawyer2 cun nie... siap main game lagi.. rase cam dah kenal lame jek... tq korang...


amy . me . zai . yan . agata
tgk air die... jernih gila kan... sejukkkk sangat...


nampak same kan gamba ni.. tapi yang ni ade malia..


Sunday, January 3

cerita di batu kurau..

Tarikh :  31 disember 2015 - 1 january 2016
Venue : batu kurau, perak

penutup  tahun 2015 n pembuka tahun 2016 baru ni di batu kurau... first time sambut new year kat luar kl okey... haha macam sambut la sangat kan... okey... cerite nya... khamis tengah hari tu aku ngan zai bertolak ke batu kurau... n kami sampai kat rumah meha time maghrib... wah sepanjang jalan dr pekan batu kurau ke rumah meha sangat suasana kampung... kiri kanan pokok menghijau... tambah teruja pokok durian sepanjang jalan.. tapi sayangnya bukan musim lagi..

khamis malam tu meha berinai... after family daus balik lepas makan malam.. meha pon start la berinai... sementara tu aku.. zai n kawan2 meha dok mengisi bunga teloq n cucuk bunga pahar... best2.. kawan2 meha sangat la ramah.. mcm dh lama kenal... makcik2 n cousin2 meha pon ramah2 juge...

  

kalau ikut perancangan awal.. aku ngan zai akan stay kat homestay... tapi last minute.. aku ngan zai tido kat rumah meha je.. tido bilik pengantin we olls mlm tu... sejuk... suasana kampung sangat tenang n tenteram..

sedar pagi tu time meha masuk bilik nak solat.. ingat ke dah abis awal mandi... rupe2nye org lain semua dah mandi lagi awal.. hehe... sambil2 tgk meha bersiap... kitorang pon bersiap2 jugak... sbb nyer meha dapat tiket awal nikah awal tahun baru... pukul 9.15 am kitorang gerak ke masjid... dalam kul 10 gitu.. majlis akad nikah berlangsung.. maha berubahlah status meha kepada puan...


alhamdulillah.. dengan sekali lafaz je meha n daus dengan rasmi nyer jadi suami isteri..


alamak.. tetido pulak dalam gambar.. hehe... baju meha snagat cantek okey.. simple but sweet sangat..


untuk mas kawen.. daus bagi gelang.. cincin pun ade jugak... acara sarung cincin ni buat kat rumah.. maybe sebab hari jumaat jugak kot.. orang nak siap2 untuk solat jumaat dekat masjid.. comel sangat daus n meha...



sementara orang dok siap2 nak solat jumaat... sempat jugak kitorang berselfie n bergambar ngan pengantin gojes nie... harap meha n daus melayari perkhawinan nie dengan kebahagiaan.. n moga dikurniakan baby yang comel2.. n bahagia till jannah... love love..