Tuesday, November 5

Suratan @ Kebetulan..

sesuatu yang x disangka.. seringkali mendatangi kita..
itukah suratan.. dalam kehidupan.. atau sekadar satu kebetulan..
kita asyik membicarakan.. persoalan hidup dan pilihan..
serta kejujuran semakin berkurang.. masih tiada bertemu jawapan..
walau kita dihadapkan dengan pelbagai pilihan..
mengapa sering terjadi.. pilihan x menepati..

dalam hidup.. x semua perkara yang kita hajati atau harapkan akan tercapai.. sama jugak dalam hal pemilihan pasangan hidup.. pelik bila difikirkan balik.. sebab kebiasaannya.. someone yang kita suka tu bukan orang yang suka dekat kita.. n orang yang suka kat kita pulak bukanlah someone yang kita suka.. n there's nothing hurts more than realising that a person meant everything 2 us.. but we meant nothing 2 them.. sakit kan..

hingga amat menakut kan.. menghadapi masa depan..
seolah telah terhapus.. sebuah kehidupan yg kudus..

at the end.. bende2 macam nie la yang selalu buat kita hilang keyakinan diri.. every single things kita sentiasa rasa yang kita kurang.. kenape aku x kaye macam die?? kenape aku x cantek macam die?? kenape aku x pandai macam die?? kenapa.. kenapa.. n kenapa kita selalu x yakin dengan diri sendiri?? ye.. sebab asyik melihat kelebihan orang sekeliling yang buat kita macam tu.. dan kita kadang terlupa untuk menyedari kelebihan sendiri..

pertemuan sekali ini.. bagi diriku amatlah bererti..
tetapi ku bimbang.. untuk menyatakan..
bimbang kan terulang kesilapan..

n bila kita rasa telah bertemu dengan someone special.. kita still x yakin dengan diri sendiri.. still rasa yang that person deserve someone better than us.. so that time we became afraid 2 fall in love.. b'coz.. b4 nie.. every time we do.. we get hurt more.. betul kata orang.. sometimes it's so hurt 2 love someone.. b'coz we r so afraid of losing them.. tapi sampai bila??



Monday, November 4

Miskin pun miskin la..

nak cerita pasal si buah hati yang semakin membesar semakin banyak cakap sungguh.. sangat obses dengan kereta power katenya.. skyline la.. audi la.. segala bagai mak nenek mazda la.. kengkadang terpikir.. entah betul entah x model2 mazda sport yang die bagi tau.. kene kelentong bulat2 la mak ngah die nie.. tapi yang paling power sekali ialah kereta pak die.. wira jek kot.. asal kereta bentuk lebih kurang wira n ade spoiler tu kire kereta power jugak la bagi die..  dari start masuk kereta sampai la keluar balik dari kereta.. pok pek pok pek.. sampai x terlayan selalu nya..

ni la si buah hati.. muhammad hafiz..

hari nie genap 6 tahun dah umur nye.. tahun depan masuk darjah satu.. kalau dulu naik mybabyvy jek mesti nak dok depan.. tapi sekarang nie kalau dekat x payah pakai seatbelt jek die akan dok depan.. x dapat nampak kereta power katenya kalau pakai seatbelt nie.. 

nak jadi cerita.. baru2 nie.. mase on the way ke rumah pak chaq.. si buah hati nie dah keluar kenyataan yang menyedihkan.. tapi lawak pon ade jugak.. 

" onn.. kenape banyak sangat orang yang kaye sekarang? "
" ha?? mane la mak ngah tau.. sebab die banyak duit la kot.. kenape abang tanye cam tu? "
" sebab banyak orang beli kereta power.. orang kaya kan pakai kereta power.. tapi orang miskin pakai myvi jek.."
" erk.. ye la bang.. miskin pon miskin la.. "

sentap kan.. padahal dok pi sana pi sini dok naik mybabyvy nie la.. oh ye.. 'onn' tu nama si buah hati panggil aku.. sedap mulut die jek panggil mak ngah die cam member2 kan.. sampai hati die kate myvi tuk orang miskin jek.. x pe la.. janji ujan x basah kan.. boleh gak ulang alik p sekolah.. p lalu lalang kat kl nie.. kan..

miskin2 pon semput gak ar nak bayar road tax.. haha.. tu x masuk baru tukar empat2 tayar baru nie.. ke mmg aku x berwang?? kan.. pakai myvi jek dah semput.. jangan nak pakai kete lain.. x pe la.. pakai ikut kemampuan.. ape pun aku sayang kete aku.. mybabyvy.. kete pompuan kan.. calar sane sini..  tapi x pe.. bak kate dedi.. kalau x mo kasi calar simpan dalam almari kaca jek la..


tengok.. kan dah cakap tadi.. oh ini bukan salah aku ek.. moto tu yang dah lampu hijau tetiba nak berenti siap posing2 depan aku kan.. amik kau.. tu la undang2 negara mana la depa pakai yang menggariskan kalau lampu merah semua moto kene berada di barisan depan.. cecite cecite?? sib baik nie getah tayar jek.. tapi tu la x p polish so kesan nie ade lagi.. ada yang nak belanje p polish x??




Aku Wanita..

aku wanita punya hati nurani yang x dapat dibohongi..
pabila cinta telah membutakan mata & membuat tuli telinga..
apakah salah jika aku menyinta.. apakah salah jika engkau ternyata..
pilihan hati.. belahan jiwa ku ini..

cinta ku ini anugerah terindah dari yang Maha Kuasa..
cintaku padamu x pernah berubah meskipun kita berbeza..
apakah salah jika aku menyinta.. apakah salah jika engkau ternyata..
pilihan hati.. belahan jiwa ku ini..

aku wanita.. aku kaum hawa yang rapuh hatinya..
aku wanita.. aku punya cinta yang selayaknya manusia..
satu yang ku mahu..
ku hanya wanita yang perlu kau fahami..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

satu masa dulu dok gila ulang lagu nie 2 3 kali.. ada kisah disebalik nya.. ada someone disebalik nya.. oh my oh my.. x ingat dah sapa gerangannya.. ape yang pasti that someone dah kawen la.. sbb dalam entry blog lama quote untuk lagu nie bunyi nyer cam nie..

lately i meet someone yang sedap mata memandang..
he's like my inspiration.. sangat suke tengok die..
even kadang2 die macam overacting..
he's not really a perfect guy..
tapi x tau kenape suke sangat tengok die..
tengok muka dia is a must..
kalau die senyum lagi la suke..

i know i have a heart.. b'coz i feel it breaking..

kan.. tapi tu la serius x ingat sape that someone.. haha faktor usia mungkin.. sangat kot..


Sunday, November 3

Lembaran baru..

hijrah itu pengorbanan.. hijrah itu perjuangan..
hijrah itu persaudaraan.. hijrah membentuk perpaduan..

salam maal hijrah untuk semua..

sempena maal hijrah tahun nie aku berazam nak berhijrah jugak.. cube nak jadi seorang yang lebih positif dan tak terlalu ikut sedap hati je nak kate kat orang.. "think positif ony".. mudah-mudahan berjaya.. bila umur dah semakin meningkat nie.. kadang2 terfikir.. sedap mulut aku je nak mengate kat orang.. padahal diri bukan la perfect pon yang suka2 dok mengata orang.. tak baik kan.. so lepas nie aku akan cuba untuk menjadi seorang yang positif.. amin..

so untuk itu.. blog nie pon akan berlaku sedikit penghijrahan.. dan berharap lepas nie akan sedikit lebih rajin untuk meng'update'.. jumpe lagi..