Monday, December 28

hi 2016...

rase cam x sabar nak 2016.. tapi sedih pon ade.. sebab maknanya umur akan meningkat satu tangga lagi... n i'm still single mingle okey... sedih kan.. tgk pulak my ex students yang baru nak kenal dunia sibuk2 dok share post dah p kursus kawen bagai... aku pon x g lagi.. haha.. one og my beloved single mingle friend pon nak kawen dah 1 january nie... happy 4 her.. sedih 4 me.. huhu..

kegembiraan nak masuk tahun baru dengan azam baru sedikit tercalar lepas 1st meeting siang tadi... antara sebab nya is.. dapat tugas yang mengkehendakkan aku berurusan dengan orang2 yang sedikit tidak berkenan di hati... bencinyer... lepas tu jadual aku tuk tahun 2016 ni pon cam kucar kacir sket.. why me???

ok setakat nie... rase sangat tidak best untuk memulakan tahun 2016.. ok bye..




Monday, December 21

baby shower 5ivers..

lately ade viral pasal anak2 vvip nie buat baby shower sampai makan dalam pampers baby bagai.. n ramai jugak la yang menyuarakan ketidakpuasan hati mereka.. termasuk la aku.. apekah... punya la kaya sampai nak makan dalam pampers baby.. x tau duit nak salur ke mana kot.. hehe.. ape pon tu depa punya hal.. berkaitan ngan isu baby shower ni jugak.. ade la dengaq suara orang2 lama kata x perlu la nak berbaby shower sangat.. bukan budaya kita katanya..

yup2 bukan budaya kita.. tapi bagi aku la kan.. baby shower ni just nak meraikan member yang nak dapat baby.. n sambil2 mengurangkan ke 'nervous' san depa.. sambil2 berkongsi kegembiraan bersama-sama.. ape pun bende2 macam nie bergantung kpd niat masing2... sambil2 tu dapat jumpa kawan2 lama.. macam kitorang.. sebab baru2 nie 5ivers ade buat baby shower tuk dilla n aina.. xde la baru sangat pon.. tapi dalam tahun ni la jugak.. n that was the first baby shower yang aku join..


Tarikh :  10 May 2015 (Sabtu)
Tempat :  Taman Putrajaya last minit tukaq ke rumah jis..
Theme :  yellow..

firstly thanks to shikin n kiddos sbb sudi kutip aku kt rumah.. hehe maklum la.. mengada2 kekonon x berani nak drive ke putrajaya.. ok la alasan nye sbb fobia baru accident awal tahun hari tu.. dalam perjalanan sangat gembira sebab anak dara shikin.. si comel syaima menyanyi dengan riang.. hadif pulak rajin bersembang.. kira ok la..



ok memula cadangnya nak buat ala2 picnic kat one of the taman kat putrajaya.. comelkan.. dah siap2 dok serve makanan dah.. sementara dok tunggu yang lain2.. aku ngan shikin xde la awal sangat.. tapi sempat la menyibuk kat taman nie..


one of the mommy yang diraikan pon sempat sampai.. comelkan.. siap buat ala2 pelamin gitu.. n sebelah taman nie ade tasek.. ade playground tuk kekanak.. tapi sayangnya tetiba gerimis.. so sebagai keselamatan.. kitorang pon tukaq venue ke rumah jis yang x sampai 5 minit pon dari taman tu..


 

ok the foods sangat la best semua nye.. n the cake sangat superb.. lupa dah nama kek tu ape.. glamer sangat.. thanks 2 Dr Aisah buat kek yang cantek mcm beli kat kedai tu.. achik x dapat join tapi sempat kirim roti jala.. best2.. aku cam biase mini redvelvet cuppies.. shikin bawak cookies yang sedap n comel tu.. yen n erina bawak puding kot.. ade dominos pizza.. ade mihun.. ade la sampingan2 lagi.. best2..

 

n macam biase la.. bila the aunties n mommies berjumpa dan berkumpul.. harus la sembang x hengat.. sib baik la the kiddos sangat behave.. pandai bergaul cam mommies n aunties nye jugak...  daddies pulak yang sembang ala2 sopan gitew.. syaima siap bawah khemah minnie mouse lagi.. 

   

kredit to yen sebab snap gambo mase baby shower hari tu.. merangkap photographer 5ivers la ni.. sbb yen ade camera canggih.. alhamdulillah... x sangka lepas hampir berbelas tahun berkenalan.. berpisah... n berjumpa balik.. bila semua dah ade kerjaya.. ada yang dah berkeluarga.. tapi persahabatan kami masih macam dulu.. 

#sayang5ivers  #friendship  #love   #werfamily


ok acara kemuncak is dilla n aina potong kek yang super sedap tu.. n alhamdulillah dilla n aina pon dah selamat dapat baby boy.. dilla dapat ian.. anak sulong.. n aina dapat firas.. anak second..


aunties n mommies.. daddies nye pemalu kan.. sayang korang.. thanks 2 parap sbb sudi singgah walaupun ade program lain.. sayayng semua... muah muah..


Monday, December 7

hidup dalam mati..

lakaran lukisan x berwajah..
merontaku di dalam kesunyian..
x rela ku mengejar.. cinta yg hampir kelam..
sendiri ku di sini.. pilu..

tiada manusia dalam kehidupan ni yang mampu meramal masa depan.. bahagiakah kita.. terlukakah kita.. tiada siapa yang boleh tentukan melainkan Dia yang Esa.. namun setiap detik kehidupan mungkin akan berbeza jika kita pandai menilai dan sentiasa positif.. positif dari segi pemikiran.. perbuatan.. dan perhubungan.. walau macam mana pun.. kita masih x punya kuasa untuk memaksa orang berubah mengikut keinginan kita..

sama macam hati.. kita takkan pernah mampu untuk memaksa orang supaya suka kita.. sebagaimana kita suka dia.. berbaloikah kita kalau terus-terusan mengejar cinta yang terang-terang semakin menjauhi kita? terus berharap pada insan yang dah tak hargai kehadiran kita dalam hidupnya.. untuk apa kita terus menanti? penantian sebegini biasanya pasti berakhir dengan kelukaan hati..

angin bawalah aku pergi..
pergi dari kesakitan ini..
x mampu ku menahan.. peritnya perpisahan..
Tuhan hapuskan semua kenangan..

kenangan lalu bukan mudah untuk kita usir pergi.. kesakitan itu pasti akan meninggalkan parut di hati.. hanya pada-Nya kita memohon agar terus ditabahkan hati dalam mengharungi hari-hari mendatang.. 

x ku menduga kau berlalu pergi
tinggalkan semua mimpi dan janji
terluka aku menangis
tersedar kau hilang di hati

kau hadir tanpa diduga.. keperihatinan n kesungguhanmu akhirnya membuka hati.. kebahagiaan hanya seketika bertamu di hati.. betul kata orang.. jarak pemisah musuh paling ditakuti.. akhirnya kau berubah hati.. tinggalkan semua tanpa sebarang kata.. kecewa? menangis? walau apa terjadi.. hidup ini perlu terus  aku terokai.. 

jangan diucap sesal mu berkali
tiada erti hidup ini
ku terima suratan takdir
biarkan aku sendiri hidup dalam mati

bukan mudah kau kubuang dari hati.. bukan mudah ku padam semua memori.. untuk apa kau muncul kembali? untuk tambah sakit di hati? suratan ni telah aku terima.. sudah ku padam terus perhubungan ini.. anggap saja perkenalan kita x pernah terjadi.. maaf.. aku x mahu kau mucul lagi dalam kamus hidup ini mahupun di dalam mimpi..


Sunday, December 6

reunion 20 tahun mrsm gerik..

Tarikh :  5 Disember 2015 (Sabtu)
Masa :  11.00 am - 4.00 pm
Tempat :  Hotel Flamingo, Ampang



tada... ni la antara barang2 yang ada dalam goodybag tadi... yang organized majlis nie ialah senior2.. sangat mengujakan.. cewah.. ade tema2 kaler ikut batch.. ade perarakan masuk cikgu2... n opkos la ade makan2 kan.. walaupun sebenarnye semua orang dok sibuk bersembang je drpd makan..


ok.. kitorang batch 5 a.k.a 5iver dah memilih warna kuning yang dirasakan x begitu membawa tuah sebab xde sorang pon yang menang cabutan bertuah.. tapi ape yang pasti rasenye 5iver la yang paling havoc sekali.. tambah2 pulak semua ladies jek yang p.. n nir belanje satu gambo gediks kami..


n something yang paling best dalam majlis ni is dapat jumpa cikgu2 yang dah banyak mendidik.. mengajar.. menasihat.. n menjaga kami sepanjang 3 tahun kat bukit nasah dulu.. cikgu2 yang banyak membantu dalam kemenjadian kami hari ni.. raut wajah cikgu2 yang semakin dimakan usia tampak sentiasa berseri2 macam dulu2 jugak.. hilang sket kerinduan dapat kucup tangan cikgu.. dapat ucap terima kasih... dapat tahu khabar insan2 yang sangat bermakna dalam sejarah hidup kami..

ayahanda pengetua yang sangat dekat dengan kami sampai sekarang pon masih berhubung.. cikgu tajun yang masih lemah lembut macam dulu.. teacher raheza.. ustaz mardzuki.. cikgu hanafiah.. cikgu jaafar.. cikgu zakaria... cikgu azah.. cikgu makky.. cikgu ros.. dan semua cikgu2.. ade yang masih di gerik... ade yang dah berhijrah pulang ke kampung masing2.. n ade jugak yang dah bersara..

#terimakasihcikgu #kamisayangcikgu

ok walaupun kitorang xde menang ape2 hadiah.. tapi batch lain cakap kitorang paling kecoh sekali.. haha.. over excited gitu.. so untuk next program.. beberapa orang senior dah mengamanahkan 5iver tuk organise pulak.. n permintaan ayahanda dan cikgu2 agar adakan next reunion kat maktab.. tempat di mana semua memori antara kami tercipta...

#jompgerik #sirehpulangkeganggang #insyaallah