Saturday, February 14

ku rindu padanya..

sejak terpandang wajahmu
hatiku bertanya selalu
siapa dia mengikat pandanganku

first time tau kewujudan dia dr gambar.. dari gambar pon boleh getarkan jantung orang.. tapi tu la.. gambar kan.. sekarang kan zaman dah canggih.. adekah menggunakan photoshop atau camera 360.. hehe.. tapi kalau tgk gambaq tu mmg la sedap mate memandang... muke sejuk jek.. 
 
seringkali dia berlalu
di hadapan dan menyapaku
sehingga hatiku seringkali merindu

xde penah pulak perasan die lalu kat depan mata.. menyapa tu lagi x la kan.. tapi tu la.. padahal dok dekat jek.. 20 tahun lebih dah pulak tu.. mmg x berjodoh la gitu kan.. tu pon x paham2 lagi hati aku nie.. ingat diri tu ct nurhaliza ker nak try ayat orang2 yang ensem gitu.. adeh.. bertabahlah hati dilahirkan x cantek..

tak dapat ku melupakan dirinya
terbayang wajahmu di mataku

pelik kan.. x penah jumpe pon boleh terbayang n sampai susah nak lupa.. untung la dilahirkan ensem gitu kan.. ok.. setelah beberape ketika tau kewujudan mamat ensem sejuk mata memandang nie.. hujung tahun lepas dapat jumpa die face 2 face.. pecaye x?? x pecaya sudah.. haha.. 

ingin ku tanya namanya
tapi hatiku rasa malu
tak terucapkan walau sepatah kata

mungkinkah diriku telah dilamun cinta
oh… hatiku resah selalu

x payah tanya.. dr belum jumpa lagi mmg dah tau name die ape.. die agak ramah sebenarnya kalau dalam kategori orang yang baru kenal.. tapi tu la.. ape hal la aku bley gedik2 nak malu2 lebih plak ek.. haha.. lupe pule.. aku mmg la pemalu.. gila x malu.. tambah orang ensem yang kite suke dok sebelah sembang2... adeh.. jantung sib baik x guguq time tu.. resah tu yer.. tp kalau dilamun cinta tu x la kot.. minat jek.. ye la sape la aku kan..

haruskah aku menyatakan
perasaanku kepadanya
mungkinkah dia kini telah berpunya

confess perasaan kat dia?? gila ke ape.. kenal pon idak.. so biarla cam nie jek.. minat2 tapi x kenal.. haha.. bunyi cam buang masa jek.. macam belum berpunya.. tapi dr pemerhatian x langsung aku.. sekeliling die sangat ramai dah calon2 yang macam setarat n macam dok promote diri tuk jadi girlfriend die.. tapi x tau la.. tapi bagi aku mmg agak pelik la.. bila lelaki ensem gitu.. umur dah cam nie.. ade kerjaya yang boleh dikatekan kukuh plak tu.. family ok.. sopan santun.. bab agama pon aku rase ok.. tapi x kawen2 lagi.. n xde steady girlfriend.. pelik kan..

getar hati makin terasa
bila terdengar suara dan bertentang mata
ku bagaikan bebunga kehujanan
berkembang mekar di setiap ketika

mau x bergetar.. suara sedap.. cakap sopan... mate comel.. bulat tapi bundar.. hehe.. x kesah la photoshop ke.. camera 360 ker.. rupe die mmg macam dalam gambaq.. plus sopan gitew..  dah la asyik senyum simpul jek.. sib baik x bergolek2 jatuh jek jantung aku nie..

tidur malamku tak lena
asyik teringat padanya
bilakah mentari memancarkan cahaya
hanyalah dirinya bermain diingatan
oh…tuhan ku rindu padanya

tipu la kalau tidoq malam x lena tu.. dok tidoq boih boih.. kalau x lena.. mau jadi mata panda p sekolah.. baru la hari2 cikgu tido.. jom kita main... haha.. tapi honestly.. mmg harap boleh kenal die.. walau hanya sebagai kawan.. sbb aku rase die macam seorang kawan yang sangat baik.. n i miss him.. comel kot.. mau x rindu.. dah la x tau boleh jumpa lagi ke x lepas nie..

Sunday, February 8

bosan...

boring pulak.. padahal banyak je keje nak buat.. beg untuk sekolah esok pon x kemas lagi.. plus berdebar gak senanrnye.. ye la memikirkan keje ape la yang menanti kat sekolah.. seminggu x masuk sekolah.. haha.. bunyi macam best kan.. tapi x sehat pon.. so no point..

dlu macam ramai je kawan2 yang dok berblog n main tag2 suh buat kuiz la ape la.. tapi sekarang dah takde tu semua.. haha.. tak sedar diri dah tua sangat kan.. hehe.. tengah boring2 nie.. nak buat balik la kuiz nie.. sbb sambil2 tengah layan lagu kan.. so.. jom.. tapi xde la nak tag2 orang dah.. sape nak buat silakan.. cewah.. mcm ade je orang menjengah ke sini..

RULES:

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 25 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
== maafkan aku - last minute
## haha macam sedih sangat jek bunyi nyer..

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
== malam ini kita punya - bunkface
## amboi.. amik kau.. tapi lagu nie mmg happy giler bile dengar even sebenarnya x suke bunkface..

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
== maafkan aku - asfan
## ye la.. maafkan sebab aku yg x cantek nie suka kat kau.. malang la hidup kau pas nie.. haha..

HOW DO YOU FEEL TODAY?
==  please be careful with my heart - maya ft richard
## calau mcm nie bukan tuk hari nie je.. untuk hari2 dan selamanya okey.. i ni super sensitif..

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
==  si katak - mark adam
## aduh.. sedih nyer.. patut la sampai la pun xde orang mau.. katak rupenyer nyer..

WHAT'S YOUR MOTTO?
==  balistik cinta - fiq
## kalau ikut kamus dewan.. balistik nie benda yg ditembak ke arah sasaran.. ok la tu ade sasaran..

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
==  angin syurga - misha omar
## amboi.. macam baik sangat jek bunyi nyer.. aku nie bukan bermulut puaka ker..

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
==  tak mau dusta-dusta - klangit
## tipu2 manje x pe..

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
==  rude - magic
## kalau orang sampai dah pijak kepala harus la.. ape ko ingat ko sorang je boleh berkepala batu..

WHAT IS 2 + 2?
==  rindukanlah - encik mimpi

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
==  masih mencintainya - panpinka
## do i??? sapekah best friend ku itu??

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
==  malaikat - hazama
## uih.. baik sangat tu...

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
==  a thousand years - christina perri
## haha... seribu tahun tak kan mungkin maa...

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
==  sesal separuh nyawa - alyah
## harus.. sebab aku jek suke die.. die nyer x pon.. so baik tak payah nampak..

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
==  infiniti cinta - kaka ft zizan
## amboi.. hip hop kau..

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
==  call me maybe - carly
## oi baca yassin la..

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
==   pencuri - mark adam
## what??? curi perhatian orang pon tak penah nak dapat.. huhu.. inikan pulak nak curi hati..

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
==   romancinta - mojo
## patut x dapat2 pon.. biggest fear rupenyer..

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
==   lahar cinta - finalist
## lahar gunung berapi ker.. haha

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
==   alasan untuk bahagia - asfan
## x penah bahagia pon... macam2 alasan... sampai x tercapai akal pun..

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
==   all about that bass - meghan trainor

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
==  bosan - stacy
## haha... sesuai sangat okey..
 

ku x rela..

cinta padamu.. tiada tandingan..
hidup matiku ini.. hanyalah untukmu..
aku berdoa.. agar kau setia
aku tak rela.. hati disakiti.. lagi 

semakin lama.. kau semakin dingin..
tiada lagi canda.. gurau sendamu..
apa dosaku.. kau lupa cintaku..
katakanlah sayang... jangan kau bohongi aku.. 
kekasih..

ku tak rela hati ini.. dilukai..
ku tak rela cinta ini.. dinodai..
ku tak rela engkau curang.. kepadaku..
ku tak rela engkau jatuh cinta.. lagi..

ku sedari kini kau bercinta lagi..
ku tak rela engkau ada teman lain..
pilihlah sayang mana satu yang kau mahu..
ku tak rela tak rela dikhianati olehmu..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ $$$ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sape je yang rela.. cercite.. haha..
suka lagu nie.. by farahdhiya... ost drama ku tak rela..
suka hero die.. tapi x tau nama...
suka heroin die.. pelakon baru kot.. tapi cantek sangat..
cerite simple.. anak angkat.. pastu adik die suka kat laki yang sama..
ofcos la kakak akan beralah.. tapi at the end.. hero mesti la dengan heroin..
 

Dugaan awal February 2015..

awal tahun 2015 nie banyak betul dugaan.. january hari tu mybabyvy eksiden.. february pulak kesihatan sedikit tidak memberangsangkan.. ye february.. bulan ulang tahun kelahiran ku.. memula tu batuk2 biase je.. lepas tu berlarutan pulak.. sampai demam2.. ingat cuti hari wilayah ngan thaipusam tu boleh la nak recover balik.. rupe2 nye idak..

bangun pagi hari rabu tu batuk x berenti2.. so p klinik.. dokter kata paru2 dah ade jangkitan sikit.. so dapat mc tuk 2 hari.. nak jadi cerita.. balik rumah baru perasan yang pembantu kat klinik tu bagi ubat salah.. so esok nyer p check lg n still batuk sangat teruk.. so dokter bagi masuk gas n kene injection 3 hari berturut2.. dokter kate if x ok jugak nnt kene refer hospital... oh no la kan..

so jumaat tu dapat mc jugak.. seminggu dok rumah... batuk pun alhamdulillah macam dah ok sikit.. makan ubat paru2 tu terketor2 tangan den.. adeh.. dah la tulisan x berapa cantek.. terketor2 plak tu.. tulis buku register mmg ke laut sungguh.. so esok hopefully x batuk2 sangat dah kat sekolah... amin...

harap jugak mybabyvy akan ok b4 chinese new year nie.. demam sebab rindu kete jugak kot.. hehe.. harap2 lepas nie better dari sebelum nie.. x boleh malas2 makan ubat lagi.. sakit sekse oo.. semangat baru okey..