Sunday, March 22

dear future husband..

wah.. tahun nie dengaq2 cerite dua orang sepupu nak bertunang.. kalau x silap raya nie.. kenduri nye x tau la tahun nie jugak or next year.. yay.. maksudnya.. mummy akan bukak balik cerita kawen2 nie.. aduh.. terpaksa la menahan telinga.. bertabahlah ye wahai hati..

dear future husband..
here's a few things.. u'll need to know..
if u wanna be.. my one n only.. all my life..

wah... buget hot pulak aku kan.. haha.. tapi betul apa.. kan orang kata.. kalau x kenal maka x cinta.. so sini meh nak kasi tau sket pasal diri sendiri.. cewah.. cam nak market diri pulak.. macam ada orang baca.. haha.. ade aku kesah..

take me on a date.. i deserve a break..
n dont forget the flowers every anniversary..
coz if u'll treat me right.. i'll be the perfect wife..
buying groceries.. buy-buying what u need..

ye la dah penat2 kerja mesti la nak rehat kan.. gi la makan2 ker.. tengok movie ker.. baru la nampak cam romantik sket.. bunga?? haha harus la.. perempuan mane yang x suka bunga kan.. baru la rase cam dihargai sket.. ala sekuntum pon x pe.. janji ingat.. bukan la boleh jadi 100% perfect.. tapi akan cuba sebaik boleh.. tu pon if u treat me well la kan.. what u give u'll get back..

u got that 9 to 5.. but baby so do i..
so dont be thinking i'll be home n baking apple pies..
i never learned 2 cook.. but i can write a hook..
sing along with me.. sing-sing along with me..

oh sye juga wanita bekerjaya ye.. so jangan la berharap sangat tetiap hari akan ade beraneka juadah or pencuci mulut yang kemain hebat setiap kali waktu makan ye.. walaupun suke baking.. tapi ikut mood jugak.. kalau hari kurang rajin or banyak kerja.. of cos la jawapan nyer no no.. honestly.. mmg x penah belajar masak.. sebab konon2 nak belajar together2 ngan abam joe.. tapi dengan keadaan abam joe yang x muncul2 lagi sehingga ke hari ini.. so i think.. i have to learn how to cook... oh i dah 30+ hokey..

u gotta know how 2 treat me like a lady..
even when i'm acting crazy..
tell me everything's alright..

perempuan.. biase la.. kengkadang akan mood swing.. so sikit2 pon u have to know how to pujuk yer.. kasi semangat sket ker.. nasihat.. pendapat.. tapi jangan terlalu keras yer.. nanti macam api disimbah petrol pulak.. bagi secara berhemah sket.. baru la nampak gentleman sket..

dear future husband..
if u wanna get that special lovin'..
tell me i'm beautiful each and every night..

tau la sye x cantek.. tapi cuba la puji sket.. kalau bukan my abam joe yang puji.. sape lagi la yang nak memuji kan.. kalau hari2 nak kondem.. pastu puji perempuan lain je.. macam mana.. cer bagi solution cam ner nak bagi nampak cantek.. lagi pun.. kalau semua orang asyik nak yang cantek jek.. sampai bila2 pon orang yang x cantek cam aku nie.. x de orang la yang nak kan.. aduh.. bertabah lah lagi wahai hati..

after every fight.. just apologize..
n maybe then i'll let u try n rock my body right..
even if i was wrong.. u know i'm never wrong..
y disagree.. y - y disagree..

haha.. ini bab ego kan.. kengkadang rase boleh rendahkan ego.. tapi kengkadang rase macam.. ko nie ngengade sangat la.. haha.. bab ni i no komen.. sebab.. maaf nie nampak macam senang.. tapi tu la.. orang selalu kata.. sedangkan nabi pun maafkan umat.. nie kan kita orang biasa.. sebab orang biasa la kita cam tu.. kadang memaafkan tu x bererti melupakan..  kalau bawak berbincang baik2.. mana tau.. mungkin berhasil ke..

dear future husband..
make time for me.. dont leave me lonely..
n know we'll never see ur family more than mine..

walau sesibuk mana pon awak.. harap dapat luangkan masa untuk sye n untuk anak2 maybe.. hehe.. insyallah.. sape x nak baby weh.. orang kawen nie mesti la bersedia menerima seadanya.. family lelaki.. family perempuan.. perlu ada kesefahaman dan hubungan yang baik.. ye la.. kawen bukan untuk sehari dua okey.. kalau boleh biarlah hingga ke akhir nya.. dan sye faham.. menjaga ibu ayah adalah tanggungjawab anak lelaki.. tapi kalau awak x hormat mama abah sye.. awak rase macam mana sye nak hormat ibu ayah awak pulak kan.. so fikir2kan lah..

i'll be sleeping on the left side of the bed..
open doors for me n u might get some kisses..
dont have a dirty mind.. just be a classy guy..
buy me a ring.. buy-buy me a ring..

kenape belah kiri?? ye la sye kan tulang rusuk kiri awak.. haha.. gedik giler bunyi nyer.. ingat princess ke nak bukak kan pintu bagai.. hehe.. tu ke maksud die?? maklumlah.. i x paham orang putih sangat.. i x belajaq oversea okey.. takat cakap english ngan budak2 kecik boleh la.. sape nak laki yang dirty mind kan.. mesti la nak yang classy.. baru nampak boleh membimbing keluarga sket.. cincin?? okey.. satu cincin risik.. satu cincin tunang.. nikah.. kawen.. anniversary.. bla bla bla.. wah materialistic mak gitew.. ko hingat kawen ngan anak tukang emas ke ape..

future husband, better love me right

if u love me.. i'll love u more... hehe..

Thursday, March 19

hujan sepi..

hujan.. terus turun..
mendengar sayu sepi nya hati..
menanti kembali nya irama hati..
pengubat mimpi.. jiwa terisi..

pernah dengar bunyi rintik hujan? gerimis.. lebat.. hujan lalu.. semua membawa bunyi yang berbeza-beza.. sama jugak macam hati.. irama hati setiap orang juga berbeza-beza.. irama sedih.. irama sayu.. irama gembira.. irama teruja.. dan apa yang pasti.. semua orang akan mengharapkan irama riang mengisi setiap hari2 yang berlalu.. ye la.. sape yang nak sentiasa bersedih..

sudah.. puas sudah..
diri dinanti oh tidak kembali..
terus mendoakan nya.. agar dia tetap ingati..
di sini aku.. kau menjelmalah..

pernah dengar orang cakap..  " ketika kita berhenti mengejar sesuatu yang bukan ditakdirkan untuk kita.. Allah akan mempertemukan kita dengan apa yang terbaik untuk kita.." tapi tu la.. berhenti mengejar bukan bermakna berhenti melupakan.. walaupun hakikatnya kita tahu dia bukan untuk kita.. namun.. di hati yang paling terdalam pasti mengharap dia masih mengingati.. dan akhirnya dalam tak sedar.. kita sebenarnya masih mengharap..

aku tak bisa..
untuk kenangi masa tika kita bersama..
perit nya rasa hati tiada yang mengerti..
tetaplah di sini.. teruskan menanti..
tetaplah.. di.. sini..

kalau boleh.. memang tak nak pon kenangkan masa lalu.. masa yang pastinya hanya tinggal memori dan takkan terulang lagi.. tambah sakit kalau memori tu hanya bersama kita dan bukannya dia yang sudah punya kisah cerita gembira yang baru..aku memang tetap di sini.. masih terus menanti.. tapi bukan menanti kehadiran dia.. tapi menanti ceritera yang baru.. cerita gembira sama seperti dia.. dalam penantian ini.. harap dia tak muncul kembali.. walau dalam mimpi sekali pun..



Monday, March 16

untuk kesekian kali nyer..

firstly.. mybabyvy dah keluar bengkel.. ok la.. even ade here n there yang sedikit tidak berpuas hati.. tapi yang agak mengecewakan is.. kenape diorang x check betul2.. balancing tayar depan ranap.. dua2 belah tayar plak tu.. tingkap pintu depan yang die tukaq tu pon kruk krek kruk krek gak.. terbang rm320.. ye la.. kalau hantaq balik kat depa.. berapa zaman plak nak kena tunggu.. claim kete dok dalam bengkel tu pon depa x buat2 lagi.. alasan staf x cukup.. keje banyak nak handle.. boleh pulak ek bagi jawapan cam tu..

ok.. berbalik kepada tajuk.. kali nie untuk kesekian kali nyer encik demam datang singgah lagi.. takat bulan mac nie.. dah berapa kali dah dok mc jek.. nie betul faktor usia nie.. ye la kan dah 30+ tahun nie.. even ada orang dok kata aku nampak muda la.. nampak macam umuq 24 tahun la.. bukan nak perasan.. tapi sungguh ada yang kata cam tu.. x tau la depa ikhlas ka perli ka.. ka tgk aku selebet sangat kot.. hehe.. tapi tu la.. imuniti badan x boleh nak tipu na.. nasib baik kali nie demam time cuti sekolah.. kalau tidak dok mc lagi la nampak nyer..

bila badan x berapa sihat.. tambah pulak lepas accident hari tu x berapa berani nak drive jauh2.. so cuti nie mmg dok berhibernasi la aku kat rumah.. time2 cam nie la baru terpikir.. kalau ada 'abam joe' kan senang.. boleh jadi driver i.. haha.. cakap pasal 'abam joe' nie.. baru terperasan.. mummy dh x bising2 dah pasal nie.. haha.. entah2 die pon boring sbb aku wat dek jek.. dedi plak mmg cool jek.. hehe.. yang heran nyer.. ade plak member2 yang dok bising2 bila aku nak kawen.. kan.. uih.. bunyi cam senang jek nak cari 'abam joe' nie kan..

yang 'abam joe' i nie pon.. p sembunyi mana x tau.. lambat betui nak keluaq nya.. penat dah tunggu nie.. dok ceruk mana x tau.. haha..