Sunday, July 2

Mat Ri Ye 2017..

mat ri ye... semakin hipster ucapan selamat hari raya ek dari tahun ke tahun... n macam biasa.. tahun ni seperti beberapa tahun sudah.. kami beraya di kuala lumpur.. so orang key ell eh.. sehari b4 raya kalau dulu sibuk2 menyelit dalam kesesakan nak balik kampung.. tapi tahun ni baru la dok sibuk nak buat kuih raya... dalam acah2 rajin tu.. sempat la buat 4 jenis kuih raya yang simple2 je.. tapi sedap okey.. haha..

pagi raya macam biasa... lepas selesai solat aldilfitri.. sempat la bermohon ampun dan maaf... lepas tu sesi bergambar... tq en monopod.. sangat membantu.. tapi kalau dulu rasa camera en samsung ni dah abis cantek dah.. tapi sekarang mcm kureng sket.. maybe sbb banyak dah lambakan camera2 phone yang lebih canggih kot.. lagi pon encik sambung ni dah berusia seperti tuannya.. haha..

#teampink katenyer.. tapi idok la pink sangat pon.. gambaq senget benget.. acah2 hipster lagi.. 
ok abai kan gue yang sangan sado gebu gebas tu,,,


 
lepas dah sibuk2 berselfie wefie bagai kat rumah.. makan dulu b4 beraya.. destinasi pertama is rumah pak chaq..berani x beraya ngan ceo a.k.a mak tok dulu di pagi raya.. tgk.. maktok pon dah pandai selfie2 ni ok...

raya ni jugak first time jumpe anak dara kecik molek nie.. baget busy naw mak ngah nyer sampai tak sempat nak pi jenguk anak menakan.. baby raisya suke tul landing atas lengan sado gebu gebas mak ngah.. walaupun first time jumpe.. nasib baik baby raisya peramah n x segan silu cam mak ngah nyer.. kaki kecik tu cam mintak kene gigit je..


after beraya ngan maktok semua.. bermulalah perjalanan kami ke selatan.. turn family dedi pulak.. kalau dulu balik sebab tgk tok wan.. sebab tok wan dah pergi tinggal kan kitorang awal tahun hari tu.. so p ziarah pak lang.. hajat nak ke rumah makcik x berkesempatan sebab dah lewat..

ok kali ni ke selatan memang jem.. dah la naik unser.. so tak dapet den nak tolong drive tuk dedi.. sampai rumah pak lang pon dah dekat kul 3.. pastu p bukit serampang rumah mak cik limah.. tok tu x berape sihat dah.. kali ni ramai la anak cik limah yang ade.. tahun ni dedi asyik terlajak lorong je,.. 

gerak balik kl pon dah agak lewat.. tapi xde la rush sbb kali ni cimie ade ngan kitorang.. jalan clear x jem.. cuma dedi la ngantuk.. sampai rumah mmg semua flat abis la..

since cimie ade lagi raya kedua kali ni.. kitorang sambug pulak beraya ke klang... melawat jiran lama.. lagi pon pakcik tak berape sihat,, mmg nampak sangat dah keuzuran nyer.. jiran ni la merangkap teman sepermainan.. pengasuh.. penasihat... dah macam keluarga dah.. 

tadaa.. sempat beraya ngan si comel ahlam nie.. tadi ahlam pulak mai beraya rumah aunty ony.. geram.. mulut pok pek macam ibunye..

habis la ceritera raya kali ni.. kite tgk raya kat sekolah cam ne pulak nnt ye..