Sunday, March 16

Congrate babe..

congrate 2 my best buddy... kawan yang tahan dengan my kepala angin.. kawan yang all my family members sayang n rindu selalu.. kawan yang dah buat my family n me terbang jauh nun ke bumi kenyalang.. just 4 her wedding.. nurizan mahaidi..



2 hari lepas dapat berita gembira nun jauh dari kota samarahan.. after hampir 2 years perkahwinan jarak jauh my best buddy.. last year her husband dapat balik ke sarawak semula.. n finally this year i dapat lagi good news yang she's expectant.. wah.. n i'm really happy 4 her.. so my dearie babe.. if u read this.. even i rase u dh x bace my blog since kat sana line internet agak terhad.. i hope u take a good care of urself n my anak buah okey..


babe.. u mean a lot 2 me.. 
u ajar i tuk jadi lebih kuat n tabah.. 
u always there even i ignore u.. 
u tahan dengan kepala angin i.. 
u always there utk nasihat i even i marahkan u without any reason.. 
n i want u 2 know that i really miss u..

u promised me.. u nak datang sini cuti sekolah nie buat u cant since u r expectant.. n ur kandungan baru 2 bulan.. tapi xpe.. next time kite boleh jumpe ye.. i really hope so.. miss u..

Friday, March 7

Percaturan ini...

Dalam hidup ni terlalu banyak percaturan yang di luar jangkauan akal fikiran kita. Sehingga kerap kali rasa macam tersalah pilihan dan sukar untuk diperbetulkan balik. Akhir nya terlalu banyak kekhilafan dan kekecewaan dalam hidup yang sementara ni..

Sama macam orang lain.. kekecewaan tu terkadang buat aku takut untuk buat sebarang keputusan yang pasti... takut untuk terikat dengan komitmen.. takut untuk memberi harapan dan menaruh harapan pada benda yang x pasti.. sebab aku x nak hati ni kecewa lagi..

Mulai saat n tika ini.. usah tanya lagi itu ini.. aku x kesah andai sendiri sbb aku x penah rasa sunyi.. walau gambaran kebahagiaan yg mereka papari.. aku tahu duduk sebenar sebalik semua ini.. lakonan mereka hanya untuk pujuk hati sendiri..

#entribosansebabgeramtakdeair