Monday, December 21

baby shower 5ivers..

lately ade viral pasal anak2 vvip nie buat baby shower sampai makan dalam pampers baby bagai.. n ramai jugak la yang menyuarakan ketidakpuasan hati mereka.. termasuk la aku.. apekah... punya la kaya sampai nak makan dalam pampers baby.. x tau duit nak salur ke mana kot.. hehe.. ape pon tu depa punya hal.. berkaitan ngan isu baby shower ni jugak.. ade la dengaq suara orang2 lama kata x perlu la nak berbaby shower sangat.. bukan budaya kita katanya..

yup2 bukan budaya kita.. tapi bagi aku la kan.. baby shower ni just nak meraikan member yang nak dapat baby.. n sambil2 mengurangkan ke 'nervous' san depa.. sambil2 berkongsi kegembiraan bersama-sama.. ape pun bende2 macam nie bergantung kpd niat masing2... sambil2 tu dapat jumpa kawan2 lama.. macam kitorang.. sebab baru2 nie 5ivers ade buat baby shower tuk dilla n aina.. xde la baru sangat pon.. tapi dalam tahun ni la jugak.. n that was the first baby shower yang aku join..


Tarikh :  10 May 2015 (Sabtu)
Tempat :  Taman Putrajaya last minit tukaq ke rumah jis..
Theme :  yellow..

firstly thanks to shikin n kiddos sbb sudi kutip aku kt rumah.. hehe maklum la.. mengada2 kekonon x berani nak drive ke putrajaya.. ok la alasan nye sbb fobia baru accident awal tahun hari tu.. dalam perjalanan sangat gembira sebab anak dara shikin.. si comel syaima menyanyi dengan riang.. hadif pulak rajin bersembang.. kira ok la..



ok memula cadangnya nak buat ala2 picnic kat one of the taman kat putrajaya.. comelkan.. dah siap2 dok serve makanan dah.. sementara dok tunggu yang lain2.. aku ngan shikin xde la awal sangat.. tapi sempat la menyibuk kat taman nie..


one of the mommy yang diraikan pon sempat sampai.. comelkan.. siap buat ala2 pelamin gitu.. n sebelah taman nie ade tasek.. ade playground tuk kekanak.. tapi sayangnya tetiba gerimis.. so sebagai keselamatan.. kitorang pon tukaq venue ke rumah jis yang x sampai 5 minit pon dari taman tu..


 

ok the foods sangat la best semua nye.. n the cake sangat superb.. lupa dah nama kek tu ape.. glamer sangat.. thanks 2 Dr Aisah buat kek yang cantek mcm beli kat kedai tu.. achik x dapat join tapi sempat kirim roti jala.. best2.. aku cam biase mini redvelvet cuppies.. shikin bawak cookies yang sedap n comel tu.. yen n erina bawak puding kot.. ade dominos pizza.. ade mihun.. ade la sampingan2 lagi.. best2..

 

n macam biase la.. bila the aunties n mommies berjumpa dan berkumpul.. harus la sembang x hengat.. sib baik la the kiddos sangat behave.. pandai bergaul cam mommies n aunties nye jugak...  daddies pulak yang sembang ala2 sopan gitew.. syaima siap bawah khemah minnie mouse lagi.. 

   

kredit to yen sebab snap gambo mase baby shower hari tu.. merangkap photographer 5ivers la ni.. sbb yen ade camera canggih.. alhamdulillah... x sangka lepas hampir berbelas tahun berkenalan.. berpisah... n berjumpa balik.. bila semua dah ade kerjaya.. ada yang dah berkeluarga.. tapi persahabatan kami masih macam dulu.. 

#sayang5ivers  #friendship  #love   #werfamily


ok acara kemuncak is dilla n aina potong kek yang super sedap tu.. n alhamdulillah dilla n aina pon dah selamat dapat baby boy.. dilla dapat ian.. anak sulong.. n aina dapat firas.. anak second..


aunties n mommies.. daddies nye pemalu kan.. sayang korang.. thanks 2 parap sbb sudi singgah walaupun ade program lain.. sayayng semua... muah muah..


No comments:

Post a Comment