Monday, November 4

Miskin pun miskin la..

nak cerita pasal si buah hati yang semakin membesar semakin banyak cakap sungguh.. sangat obses dengan kereta power katenya.. skyline la.. audi la.. segala bagai mak nenek mazda la.. kengkadang terpikir.. entah betul entah x model2 mazda sport yang die bagi tau.. kene kelentong bulat2 la mak ngah die nie.. tapi yang paling power sekali ialah kereta pak die.. wira jek kot.. asal kereta bentuk lebih kurang wira n ade spoiler tu kire kereta power jugak la bagi die..  dari start masuk kereta sampai la keluar balik dari kereta.. pok pek pok pek.. sampai x terlayan selalu nya..

ni la si buah hati.. muhammad hafiz..

hari nie genap 6 tahun dah umur nye.. tahun depan masuk darjah satu.. kalau dulu naik mybabyvy jek mesti nak dok depan.. tapi sekarang nie kalau dekat x payah pakai seatbelt jek die akan dok depan.. x dapat nampak kereta power katenya kalau pakai seatbelt nie.. 

nak jadi cerita.. baru2 nie.. mase on the way ke rumah pak chaq.. si buah hati nie dah keluar kenyataan yang menyedihkan.. tapi lawak pon ade jugak.. 

" onn.. kenape banyak sangat orang yang kaye sekarang? "
" ha?? mane la mak ngah tau.. sebab die banyak duit la kot.. kenape abang tanye cam tu? "
" sebab banyak orang beli kereta power.. orang kaya kan pakai kereta power.. tapi orang miskin pakai myvi jek.."
" erk.. ye la bang.. miskin pon miskin la.. "

sentap kan.. padahal dok pi sana pi sini dok naik mybabyvy nie la.. oh ye.. 'onn' tu nama si buah hati panggil aku.. sedap mulut die jek panggil mak ngah die cam member2 kan.. sampai hati die kate myvi tuk orang miskin jek.. x pe la.. janji ujan x basah kan.. boleh gak ulang alik p sekolah.. p lalu lalang kat kl nie.. kan..

miskin2 pon semput gak ar nak bayar road tax.. haha.. tu x masuk baru tukar empat2 tayar baru nie.. ke mmg aku x berwang?? kan.. pakai myvi jek dah semput.. jangan nak pakai kete lain.. x pe la.. pakai ikut kemampuan.. ape pun aku sayang kete aku.. mybabyvy.. kete pompuan kan.. calar sane sini..  tapi x pe.. bak kate dedi.. kalau x mo kasi calar simpan dalam almari kaca jek la..


tengok.. kan dah cakap tadi.. oh ini bukan salah aku ek.. moto tu yang dah lampu hijau tetiba nak berenti siap posing2 depan aku kan.. amik kau.. tu la undang2 negara mana la depa pakai yang menggariskan kalau lampu merah semua moto kene berada di barisan depan.. cecite cecite?? sib baik nie getah tayar jek.. tapi tu la x p polish so kesan nie ade lagi.. ada yang nak belanje p polish x??




No comments:

Post a Comment