Sunday, December 11

Time 2 say good bye..

pejam celik pejam celik.. tahun 2016 pon dah nak sampai ke penghujungnya dah... macam tahun2 sebelum ni.. macam2 jadi dalam tahun nie.. 3 orang sepupu sepapat i kawen.. ade yang dapat baby.. ade yang bakal dapat baby.. ade yang bakal bertunang.. same gak macam kawan2.. me?? haha xde mende yang best pon.. macam tahun2 sebelum ni jugak..

ok.. jom kita review azam awal tahun hari tu..


1. nak jadi lebih positif.. x super sensitif.. berdikari.. berani.. (yeah.. cuba untuk lebih kuat.. xmo nangis2 dah.. hehe)
ermm.. macam x berape nak berjaya je azam nie.. sbb aura2 negatif tu macam masih kuat je.. tapi bab sensitip tu mcm dah berkurang sket.. faktor usia mungkin.. hehe..
2. tidak bermulut longkang.. (haha.. so korang jgn nak mula buat hal dulu naa..) 
yang ni pon ikut situasi... mulut longkang perlu dibalas ngan mulut longkang jugak.. hehe..
3. buat saving.. (ni kene doa kuat2 nie.. terbabas jugak bab nie.. hehe) 
alhamdulillah yang ni insyaallah berjaya.. bende dah settle.. start bulan satu akan mula..
4. nak ade rumah sendiri.. (kene usaha lebih nak mintak rumah pr1ma.. sbb kalau nak jumpa 'mr husband' x tau bila tahun nyer..) 
yang ni macam x berapa nak berjaya gak.. sebab rasa cam x mampu jek.. xpe.. kita bawak ke tahun depan..
5. jumpe 'mr joe'.. (aduh.. nie pon x berharap sangat.. tapi bila tgk member2 dok post gambaq2 baby depa yang comel2 tu.. rase nak nangis...) 
yang ni pon.. jangankan bayang2... bau pon x dak.. sampai tahap.. kalau ada.. ada la.. kalau x dak nak buat cam na kan.. dah semua mengejar yang sempurna di mata saja.. haha..
6. jadi lebih rajin.. x tangguh2 kerja.. (ni harus usaha kuat.. banyak keje penting kat sekolah tahun nie.. harap bertabah sampai hujung tahun melayan budak2 3G.. huhu)
boleh la.. rajin la sket.. yang pasti harap tahun depan akan lebih rajin la kot.. dan harap2 sangat dah x berjodoh dah ngan 3 Gigih... punah mood setahun okey..
7. nak kurus.. eh.. nak kurangkan berat badan.. (nie pon x sure.. semakin hari semakin bambam.. tapi tu la.. harap2 dengan umur nie.. akan ade la kesedaran sket.. amin..)
haha.. azam ni la yang paling ke laut sekali.. x tau la.. sebelum cuti kemain berazam.. sampai je cuti akhir tahun.. hampeh.. dok umah menternak badan je..

okey.. berdasarkan keberjayaan azam tahun lepas... i is dah nampak n dah dapat list kan semula apa azam tahun 2017.. haha sadis betul dok renew2 je azam tahun2 yang lepas2...

No comments:

Post a Comment