Sunday, November 13

5ivers Getaway 2016..

Tarikh : 5 - 6 November 2017
Tempat : Broga Bliss Eco Garden, Semenyih

rase nye ni penutup program tahun 2016 ni.. 5ivers dah berjaya anjurkan small getaway kat broga bliss eco garden ni.. x tau la sape yang syorkan tempat nie.. tempat die cantek.. sangat privacy okey.. sebab nye mmg xde coverage langsung.. mmg x pegang phone la semuanya.. kecuali tuk amik2 gambo jek.. masalah die cuma.. mak oi.. jalan nak masuk mmg agak scary giler.. jauh ke dalam nun.. tapi alhamdulillah kami semua selamat pergi dan selamat balik dah pun..


tadaa.. so ini lah kolam suci yang disebut2 tu.. kenape suci?? haha. 
owner nye kate air kolam ni dari air semula jadi.. so air ni dikatakan dapat membuang ion2 negatif dalam badan.. so kitorang dengan tanpa rasa bersalahnye pon memonopoli kolam suci ini.. 
haha.. nnt nak suh dedi buat kolam cam ni la kat kebun... 
untung2 sambil makan buah-buahan.. boleh berkubang dalam kolam suci jugak.. hehe..

semua sampai lebih kurang kul 4 ke 5 petang.. cuma esah la yang lambat sikit pon... yang mula2 sekali sampai is i n jimah.. dan juga cimot2.. memula sampai tu agak scary sket.. betui ke tempat nyer.. nak tanya yang lain2.. baru perasan.. coverage phone xde.. dan kami berhuhu jek la tiga2 orang.. tunggu punya tunggu abe ngan zai pon sampai... lepas abe check ini semua. yang lain2 pon sampai..

bilik die ok la.. comel.. kitorang dapat bilik Jade.. 1 row.. senang nak bergosip.. antara bilik kitorang ngan esah ade tempat solat.. depan bilik ade kerusi meja tuk lepak2 n tempat bbq pon kat situ.. korang x yah risau nak bawak tempat bbq.. sbb kat situ ade banyak.. ruang dapur pon ade.. sekali ngan dapur ngan peti ais lagi.. owh ye dalam bilik xde water heater.. tp kat toilet tepi dapur tu ade.. kate owner nye.. sebab resort ni berkonsepkan eco.. so kena la kurangkan electricity.. tapi jangan risau.. dalam bilik semua ade aircond ye..



tadaa.. ber bbq dan bergosip.. gambo ramai2 tu rahmah yang amikkan.. 
sian die selalu xde dalam gambo..

aktiviti santai ni makan - terjun kolam - makan - gosip - makan.. nampak.. makan je keje nyer ye.. untuk aktiviti broga ni abe la yang open table nyer.. bawak ayam ngan kambing siap perap.. i is bawak coleslow ngan beberape ekor puyuh perap.. jimah bawak nasi goreng.. esah bawah spegetti.. zai bawak sengkuang calit.. mmg legend.. dan yang lain2 bawak jajan dan sebagainya..



melayan si irfan mandi..

petang sampai tu gerimis.. so kekanak ni mmg dok merengek2 la nak mandi kolam.. macam2 gelagat.. owh ye.. aktiviti kitorang ni biasanya mmg mesra keluarga.. so kebanyakan aktiviti mmg melibatkan pasangan ngan anak2.. jadi kami x la berape kekok berjimba2 bersama-sama.. amak2 pon xde la segan silu bagai.. mesra gitew.. sampai ke malam lah kami berhuhu dalam kolam suci... syok oo.. siap owner nye datang menjenguk mengambil gambar we olls lagi... owner nyer Chinese.. tapi ok la.. baik..  

malam tu dah abis puas bergumbira mandi kolam.. kemas2 ape2 yang patut.. ye la dah makan2 takkan nak tinggal gitu je.. nama pon eco.. so xmo la menatang2 x dijemput datang.. lepas budak2 pon dah belayar.. sesi gossip diteruskan.. last2 tinggai i, zai, jimah n abe je.. n opkos la ceritenye banyak pasal kenangan2 kat gerik dulu.. sembang punya sembang.. dekat pukul 3.30 pagi... nyamuk2 pon kenyang sangat.. i is beransur dulu.. tinggal abe, jimah n zai menjamu nyamuk2..


aktiviti pagi tu.. dimulakan dengan kelas abam abdullah.. tapi xde la kelas sangat pon.. 
sebab sani x bawak kitab.. so sekadar perkongsian je pagi tu.. satu kelebihan berkawan dengan orang belajar kitab ni.. nampak je ting tong si sani ni.. tapi banyak kekeliruan kitorang merujuk ngan die..


ok sesi berendam dalam kolam suci bersambung.. kali ni daddy2 pulak melayan kekanak.. 
si ibu2 ngan auties dok makan sengkuang calit n bergosip..

xde perkara2 x diingini berlaku.. cumanya fahim je la yang terjatuh.. cargas sungguh si fahim ni.. sib baik ade dokter esah sebagai penyelamat.. owh peserta termuda dalam aktiviti ni ialah sarah zuleykha.. baby baru sani ngan rahmah.. n dilla pon bakal ade baby baru.. so ian akan jadi bang long.. kami check out kul 12..


sebelum balik.. amik gambaq sebagai bukti... ni la depan bilik kitorang.. 
yang xde pintu tu tempat solat..

No comments:

Post a Comment