Sunday, January 4

dont blame us..

anak emas.. pilih kasih.. bias.. kenape semua ni wujud dalam satu2 family.. perlu ke membeza2 kan anak2.. x kesah la dari segi rupa paras ke.. fizikal ke.. akademik ke.. peragai ke.. sbb korang la yang mencorak anak2 tu kan.. kalau hodoh sekali pon.. buka  die yang mintak dilahirkan cam tu.. lain la kalau malas.. semua benda dah disediakan pon malas.. x amik peluang dengan betul.. lepas tu akhirnya x dapat apa2 nak dengki pulak dengan adik beradik yg lain.. padahal peluang dh diberi sama je.. yg x gunakan betul2 sapa suruh..

agak2 parents yang pilih kasih nie sedar x ek.. diorang yg sebenarnya memecahbelahkan hubungan anak2.. karang kalau anak2 sound nak terasa lebih2 pulak.. x pasal2 dapat status anak derhaka.. hey.. wake up!! anak ko bukan sorang tu je ok.. sekali sekala cuba tgk sekeliling.. ramai kan anak yang terasa hati.. kat sekolah je murung.. tanye2 kenape.. pasal nie la.. parents x sayang..

lagi satu kes terlalu sayang anak.. sampai dh kawen  pon dok sara lagi anak tu.. ngan anak2 n bini dia sekali.. well hello.. anak2 ko yg lain cam ner?? penah tanye ke perasaan depa cam na? awat special sangat anak yg tu.. dia kan dah berfamily.. sampai bila nak kena tanggung? sampai bila2 pon dia x kan sedar diri.. oo x keje xpe.. mak aku ada nak bagi duit.. mintak je mesti dapat... amboi.. senang nya hidupkan.. ade 2 tahun lepas.. call sorang parents nie tanye pasal anak die... kenape x datang sekolah.. sedap jek jawab.. "owh nanti sye tanye atuk die.. sbb sye pon dah lama x jumpa anak sye tu.. " eh boleh pulak cam tu ek..

sedar x.. sedar x.. bila parents buat cam ni.. anak2 akan rase menyampah.. last2 hubungan adik beradik akan jadi semakin renggang.. sampai nak tgk muka pon dah menyampah.. sedih kan macam nie.. mcm x sesuai jek pepatah carik2 bulu ayam lama2 bercantun jua sekarang.. ye la sbb sekarang feather duster pon orang x pakai bulu ayam dah kan.. so persoalannya ialah... semua nie salah siapa??? tepuk dada.. tanya hati sendiri...

No comments:

Post a Comment