Tuesday, December 23

maaf..

maaf.. jika ku terlalu selesa..
maafkanlah jika x mampu berpisah..
telah ku cuba.. tersiksa x terdaya.. terasa..
bukan memaksa.. bukan juga ku meminta..

maaf.. jika cintaku x kan mati..
maafkanlah jika aku x kan pergi..
takkan ku mampu berhenti..
takku izin simpati.. hanya mengerti..
hanya kau utuh di hati..

andai bisa ku ingin jadi air mata..
terbit di mata.. matiku di bibir..
walau cuma seketika bersamanya..
namun hingga hujung nyawaku.. mencintainya..

maaf.. jika ku semakin setia..
maafkanlah.. jika kau takkan ku lupa..
telah ku pinta.. biarlah x berubah hatinya..
maafkan kerana.. benar aku amat cinta..

x penah dengaq pun lagu nie.. tapi suke lyric die.. maaf jika kau takkan ku lupa.. maaf kerana.. sebenaq nya.. x de pon kenangan manis or kenangan sweet pon dengan awak.. but.. honestly.. tetibe rase rindu plak nak chat ngan awak.. walaupun sebenaq nya awak bukan rajin sangat pon nak layan sye sembang.. haha.. like i care.. sometimes tu nampak sangat yang awak macam malas nak layan pon.. tapi yang pasti.. awak banyak menasihati.. menegur.. dan mengingatkan.. "jangan buat cam nie nnt org bla bla bla... jgn treat org cam nie nanti bla bla bla.. jangan cakap cam tu kat org lain.. nanti bla bla bla.. percaya diri.. fokus.. jangan pk lebih2 nnt bla bla bla" dan selalunye jugak.. awak yang akan tamatkan that conversation.. 

tau awak boring.. selalu marah2.. sbb awak cakap.. sye selalu cakap x habis.. lepas tu bila awak tanya balik.. sye pon dah lupe dah ape yang nak cakap.. entah la.. tu mmg the real me.. nak cakap tapi x pernah yakin diri.. sebab setiap kali pandang sekeliling.. terlalu ramai orang yang sangat perfect.. jadi makin hari.. keyakinan dalam diri semakin menipis.. lagi pun awak sendiri penah cakap.. if u like someone.. u the one yang akan take the first step.. so dari situ sye buat kesimpulan sendiri yang memang x kan ada ruang 4 me.. but then.. i still suka nak sakat n sembang dengan awak.. 

sampai la satu ketika sye rasa dh cukup kuat sangat nak bg tau apa yang betul2 sye nak awak tau.. tapi bila awak tanya2.. keyakinan tu hilang terus.. sye ingat lagi ayat tu.. "cepat la bagi tau.. takut nanti terlambat.." waktu tu mmg x terlintas apa2 dalam fikiran.. n sangat tak sangka tu rupenye our last conversation.. n there's no good bye... apa yang sye tau.. TERLAMBAT.. yes.. tau2 je rupanya awak dah bertunang n x lama lepas tu kawin.. menyesal?? entah la.. mula2 ade sedikit ralat dan terkejut.. apepun.. harap awak bahagia..

No comments:

Post a Comment