Thursday, March 22

nama...

bersawang sangat dah blog ni.. btw.. zaman2 serba canggih ni ade lagi ke orang tulis n baca blog ek? aku pon x tau ape tujuan aku tulis blog ni.. kalau dulu mula2 ber blog ni boleh share2 bace ngan kawan2.. tapi sekarang ni masing2 pon dah sibuk ngan kerjaya la keluarga la.. x pon sibuk dok main game kat phone.. sekarang nie kalau ade pon orang tulis blog banyak pasal travel log kan.. bagus jugak tu.. salah satu cara nak kongsi pengalaman n dalam masa yang sama simpan memori indah deme.. tapi aku kalau nak buat travel log ni mmg x la kot... dalam Malaysia pon aku x mampu nak travel2 bagai ni...

hari ni boleh dapat mood nak tulis lepas sembang2 kat whatapps ngan mak lang yang nak p umrah next week...

mak lang  :  awak nak mintak doa ape. khusus. mak lang nak g 27.3 ni

me  :  mintak yang baik2 dan lebih ikhlas dlm ibadah

mak lang  :  nak jodoh yg mcm mana? mak lang boleh tlg doakan

(eh eh.. nampak.. pandai mak lang nak attack aku ek.. b4 ni diam je x penah sebut.. btw.. bg aku mak lang aku ni mmg ustazah yang sempoi.. pakar rujuk ni.. esp masa ajaq mamat buat homework bahasa arab)

me  :  jodoh? haha entah.. yg tak menyusahkan.. boleh ke mintak mcm tu..

(nampak.. aku pon x tau nak mintak mcm mana.. bila tgk sekeliling.. pengalaman2 orang lain.. seram tau tak.. so aku mcm dah sampai tahap.. kalau ade.. ade la.. kalau xde.. nak buat cam ne kan..)

mak lang  :  ye boleh nurul.. insyaallah..


ok.. berbalik kepada tajuk.. actually aku bukan nak sembang pasal jodoh ke ape.. tapi pasal nama.. sedar x sedar.. nama yang orang panggil kita ni kadang2 memainkan peranan yang besar jugak ek.. tu bagi aku la.. rasenye aku antara orang yang banyak nama panggilan jugak..

1. angah / kakak
ni panggilan biasa la kat rumah.. anak no dua kan.. so angah la.. lately sepupu sepapat pon dah start panggil angah dah.. dulu nama kecik2 depa panggil nama lain..

2. nor
ni depa dok panggil masa kat kampung dulu.. maybe senang nak sebut kot.. aku nor.. along yun.. tp la ni depa dh x guna nama ni.. so aku pon x tau nak bahasakan aku apa.. 

3. wani
ni panggilan kawan2.. ala2 nama mcm panggilan formal sket la.. kalau dengan orang yang x berapa nak mesra pon selalunya aku guna nama ni la..

4. nurul
ni nama orang2 tertentu ja panggil aku.. family belah abah.. kalau belah mama aku rasa mak ndak sorang je panggil aku nurul.. kalau kat sekolah pun madam je yang panggil aku nurul.. bila org panggil nurul ni aku lemah sket ni.. terus rasa kena behave n jadi ala2 sopan gitu.. kalau kat upm dulu abg mizan sorang je panggil aku nurul.. aku pun x tau la mcm mana dia boleh panggil aku nama tu,... hehe..

5. che onn
nama ni kalau x silap aku member2 masa kat muar yang panggil.. start ngan classmate aku et.. pastu.. lekat la sampai la ni depa dok panggil che onn.. sampai kan anak2 buah aku pon panggil aku che onn nie.. bila soh panggil mak ngah.. depa gelak... adoi.. anak2 mellinium sungguh..

6. ony
yang ni member2 kat gerik yang start panggil.. n yang ni lekat sampai sekarang.. n aku pon rasa nama ni paling cocok ngan aku.. cewah.. so me la kononnye.. tapi idok la aku guna kat tempat2 formal.. tp kat sekolah pk hem aku je yang panggil aku ony.. hehe... my big boss.. 

bye.. ok karangan xde penutup... abs dah idea... daa

1 comment: