Monday, September 28

kebarangkalian yg menakutkan..

baru2 nie sorang member ade share 1 kisah seorang perempuan yg ditolak mentah2 oleh bakal ibu mertuanya dengan alasan dia dah berumur 30++ so dikuatiri x dapat bg zuriat or cucu kepada keluarga tersebut.. kesian kan... 

bohong kalau aku ckp kisah tu x beri kesan langsung kat aku... di sudut hati yang terdalam.. ye.. aku mmg takut kalau bende yg sama jadi kat aku.. n aku tau aku x kan sekuat perempuan tu yang begitu redha dengan ketentuan sebegitu...

takut nyer.. kenapa aku rasa liku2 hidup aku semakin kejam.. mungkin ke sebab aku sangat kurang bersyukur... or mungkin aku terlalu mengejar kesempurnaan... tidak.. aku x mengejar kesempurnaan sebab aku sedar aku sendiri tidak sempurna...

"kawan wani ade yg belum kawin?"
"ada.. kenape kak? mesti sebab akak tgk sye mcm relax je kan"
"a'a.. sangat relax.. "

mmg ramai yg cakap mcm tu.. termasuk mummy.. daddy x tau pulak sbb dia mmg jarang bersuara kalau bab2 ni.. kadang aku pon pelik jugak... perasaan cuak sbb belum kawen tu mcm jarang2 je singgah kat hati ni.. perasaan tu akan singgah biasenye bila tgk baby2 comel je.. kadang2 rase cam nak adopt anak angkat je..

entah la..


No comments:

Post a Comment